Komikerduoen Key & Peele stod i en årrække bag den suverænt sjoveste sketch-serie på TV, Comedy Centrals Key & Peele. De to herrer besluttede at stoppe, mens legen var god, og derfor trak de stikket på showet tilbage i september.

Heldigvis var meldingen dengang, at de bestemt ikke havde tænkt sig at stoppe samarbejdet – tværtimod. Siden da har de blandt andet arbejdet på deres første spillefilm, Keanu. Den er i øvrigt instrueret af Peter Atencio, der også instruerede store dele af Key & Peele.

Og Keanu ser bindegal ud – som en af duoens mere absurde sketches strukket ud til spillefilmsformat. Det underliggende tema er også velkendt grund for de to, idet den i høj grad spiller på oplevelsen af at være sort mand i amerikas middelklasse, der på ingen måde lever op til typiske fordomme om sorte.

Men det er som sagt den dybere mening: på overfladen handler Keanu nemlig om to mænds ihærdige forsøg på at få deres ufatteligt nuttede kattekilling, Keanu, tilbage fra den bande af lede narkogangstere, der har kidnappet ham. S’jøst. Det er ren John Wick. Method Man er for øvrigt leder af banden.

Det ser åndssvagt sjovt ud. Filmen har premiere i USA den 29. april, og det skulle ikke undre mig hvis vi ender i en slags Straight Outta Compton-situation, hvor ingen danske distributører har tænkt sig at tage den hjem. Vi får se – i mellemtiden er traileren ovenfor.

Der er ikke flere tekster