H. Jon Benjamin har en fantastisk stemme. Det ved du, hvis du har set Archer eller Bob’s Burgers, hvor han lægger ord og stemmebånd til begge de titulære hovedpersoner. Han er også ret så sjov, og har tilsyneladende en ret skæv sans for humor.

Under navnet Jon Benjamin – Jazz Daredevil har han nemlig begået en knap halv time lang jazz-plade, med hamselv på klaver akkompagneret af en stramt spillende trio på trommer, bas og saxofon. De spiller fremragende. Det gør Benjamin ikke.

Ser du, der er nemlig en lille hage ved projektet – nemlig det at Benjamin overhovedet ikke kan spille klaver. Og med det mener jeg ikke, at han spiller dårligt. Nej, han har vitterligt aldrig siddet ved et klaver før, og klimper nogenlunde tilfældigt i takt til musikken.

Det er komplet sort, og meget lattervækkende i sin fuldstændige absurditet. Titlen på værket er Well, I should have…* (*learned to play the piano). Aziz Ansari gæsteoptræder som Djævelen på første skæring. Det er virkelig sjovt. Tumpedumt, men sjovt!

Pladen kan findes på Spotify, Tidal eller hvad du nu ellers måtte bruge af streaming-tjeneste. NPR har lavet et fint lille indslag om pladen med interview med Benjamin selv.

Sæson 7 af Archer har i øvrigt TV-premiere i USA den 31. marts, og du kan sikkert finde den på internettet kort derefter. Hvis du altså er villig til at vove dig ind i the danger zone. Husk beskyttelse.

Der er ikke flere tekster