Tidligere på ugen smed Paramount den første trailer for 10 Cloverfield Lane, en film som ingen havde hørt om forinden, og som tilsyneladende er en slags efterfølger til found footage-monsterfilmen Cloverfield.

Jeg skal blankt erkende at Cloverfield aldrig fangede min interesse, og derfor har jeg ikke set den. Alligevel er jeg spændt på 10 Cloverfield Lane, og det er jeg af tre årsager:

De to første årsager er hovedrolleindehaverne. John Goodman har nemlig den ene store rolle, og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set en film med ham i, jeg ikke brød mig om. Argo, Inside Llewyn Davis, Flight, O Brother Where Art Thou?, Monsters. Inc… John Goodman er the shit. Jeg er kæmpefan. Så meget at jeg nærmest er nødt til at nævne nogle af hans tv-optrædener også: Hans rolle i Treme, hans gæsteoptrædener i The West Wing og Studio 60, manden er konsekvent fantastisk.

Og den anden store rolle bliver spillet af Mary Elizabeth Winstead, som jeg heller ikke kan mindes at have set i noget, jeg ikke brød mig om. Nuvel, jeg har vist kun set hende i to film, men jeg knuselsker Scott Pilgrim vs The World. Og selvom Deathproof nok er Quentin Tarantinos mindst vellykkede film, så er jeg stadig fan.

Tredje årsag er ganske vist kun et rygte endnu, men det kommer formodentlig til at stå klart inden længe: at 10 Cloverfield Lane ikke er en efterfølger til Cloverfield. I hvert fald ikke i traditionel forstand. Tilsyneladende har J.J. Abrams og hans produktionsselskab en plan om, at Cloverfield-navnet skal bruges i en slags antologi-serie, hvor de enkelte film ikke har noget direkte med hinanden at gøre, men blot deler et overordnet tema af en art. Ligesom fx Twilight Zone, American Horror Story eller True Detective (der så måske ikke er det mest heldige eksempel, fordi anden sæson af TD var noget bras).

10 Cloverfield Lane lander i de amerikanske biografer om lige godt seks uger, og kommer tilmed til at køre et par uger i IMAX derovre, indtil Batman v Superman: Dawn of Justice indtager IMAX-salene. Se traileren ovenfor.

Der er ikke flere tekster