En ny trailer for den kommende Warcraft-film har indtaget de amerikanske TV-kanalers reklameblokke, og det betyder selvfølgelig også at traileren er landet på YouTube. Den består hovedsageligt at billeder, vi allerede har set, med et enkelt nyt klip eller to (du kan se den ovenfor). Ergo er der ikke så meget nyt, men det giver mig en undskyldning for at lufte min mening om filmen.

Jeg er forsigtigt optimistisk omkring Warcraft. Den trailer, der landede sidste år, kan godt gøre mig lidt nervøs for om det hele ender i en pærevælling af for meget plot på for lidt tid og for spændingsløs cgi-action.

Men Duncan Jones er en særdeles dygtig instruktør, og modsat så mange andre spil-filmatiseringer, så har det fra starten været klart, at alle spidserne på Warcraft er særdeles velbevandrede i World of Warcraft og meget opsatte på at være tro mod forlægget.

Og så holder jeg stadig på at filmen kommer til at byde på de vildeste visuelle effekter, der nogensinde er set på et filmlærred. Jeg var så heldig at være på BlizzCon i 2014, hvor der blev vist et lille teaserklip fra filmen i en dedikeret biograf. Det bestod dels af en trailer med “non-finalized footage” (Hollywood-sprog for “cgi-drengene er nået langt, men de er ikke færdige endnu”) og et kort klip af Durotan, der sidder og kigger på sin søn.

Den scene er også med i de trailers, der er udkommet siden. Men klippet her var blot et close-up på hans ansigt med et par linjers dialog. Modsat traileren så var cgi-drengene blevet færdige med effekterne til dette klip. Og jeg har aldrig set noget lignende.

Den ork var ægte! Det var umuligt at se hvad der var skuespiller og hvad der var computereffekter. Når man nærmest kan tælle porene i huden, så er vi eddermame kommet langt. Avatar kan godt gå hjem og lægge sig.

Så selv hvis historien viser sig at være noget bras, så skal Warcraft ses – for den bliver det tætteste, du nogensinde kommer på at se en ork i virkeligheden.

Der er ikke flere tekster