En af de herlige ting ved gamle bøger er, at ingen ejer rettighederne til dem. Uden ophavsret står det enhver frit for at bygge videre på originalerne, og det er for eksempel derfor at der findes så ufatteligt mange film og historier om Dracula og Frankensteins monster. Det samme gør sig gældende for Jane Austens bøger, som alle og enhver kan filmatisere. Eller omskrive, for den sags skyld.

Og det var nøjagtigt hvad nogen gjorde i 2009, hvor Austens Stolthed og Fordom så at sige blev remixet om til bogen Stolthed og Fordom og Zombier; en genfortælling af historien om Elizabeth og Mr. Darcys romantiske kvaler, krydret med lidt massakrer, hungrende horder af udøde, og konstante betragtninger om hvorvidt en given person er veltrænet i “the deadly arts”.

Det er en bog, der er hylende morsom i sin absurditet, idet at den er umådeligt tro mod forlægget – mange passager er ordret identiske med Stolthed og Fordom, mens resten er let omskrevet for at gøre plads til zombierne, men stadig genkendeligt. At læse den er lidt som at høre et remix af en sang, man kender. Instrumenteringen er ny, og teksten er en smule anderledes, men melodien er den samme.

Stolthed og Fordom og Zombier er blevet en bestseller, og kombinationen af tidløs litterær klassiker og vandrende døde er selvfølgelig lige noget for Hollywood. Så nu er filmen Pride and Prejudice and Zombies på vej til det store lærred. Den har amerikansk premiere 5. februar, mens UIP herhjemme har valgt at sende den ud i biograferne 17. juni.

Sony Pictures har udsendt flere trailere for Pride and Prejudice and Zombies, og stilistisk ligger de meget fjernt fra hinanden. Den, der hedder International trailer fra oktober sidste år, ligner mest af alt en zombie-gyser i victoriansk påklædning. Bloody Good-traileren (som du kan se nedenfor) ligner en zombie-actionkomedie i victoriansk pålædning. Men den, der bedst rammer bogens absurde kontrast mellem high society-betragtninger og blodsprøjt, er Official trailer #1, som du osse kan se nedenfor.

Det er mega-fjollet. Forhåbentlig er resultatet seværdigt.

Der er ikke flere tekster