Hvis du har en time, du skal have slået ihjel, så er her en anbefaling. Det er en video fra Emerald City Comiccon, hvor en stribe skuespillere fra blandt andet Futurama, Powerpuff Girls, Adventure Time og Batman: The Animated Series læser manuskriptet fra radioteaterudgaven af Star Wars op.

Men de gør det i karakter som nogle af deres mest kendte roller. Og hvis der er noget, der kendetegner dygtige stemmeskuespillere (og alle i denne her video er blandt de bedste inden for feltet), så er det at de kan et hav af stemmer. Både roller, de selv har spillet, og imitationer af andre kendte.

Med andre ord kan du altså se frem til at høre R2D2 som spillet af Bill Cosby, Pinky and the Brain som henholdsvis Luke Skywalker og Leia, Pelle Gris som Obi-Wan Kenobi, og mange, mange andre. Det er åndssvagt sjovt, i en grad så jeg bogstaveligt talt har fået ondt i maven af grin over at se den. Du har aldrig hørt Star Wars sådan her.

Videoen overfor er fra ECCC 2012, og tæller blandt andet Billy West og John DiMaggio fra Futurama, Tara Strong og Jess Harnell fra et væld af ting, og et par stykker mere.

ECCC har fulgt successen op to gange, så vidt jeg kan finde frem til, i 2013 (blandt andet med Richard Horvitz, stemmen bag Invader Zim!, og Phil LaMarr fra Futurama og Pulp Fiction) og i 2014 (med Nancy Cartwright fra The Simpsons og Bill Farmer, stemmen bag Fedtmule). Og selvom de også er sjove, så er originalen – som med så meget andet her i livet – den bedste.

Hvert “afsnit” fortsætter i øvrigt hvor det forrige slap, så ingen scener bliver gentaget mellem de tre videoer. Giv dem et kig – udover at være hysterisk morsomme, giver de også et godt indblik i hvor alsidige stemmeskuespillere ofte er.

Der er ikke flere tekster