Hardcore Henry er en kommende actionfilm, der er skudt udelukkende i førstepersonsperspektiv. Eller sagt på en anden måde, man ser hele filmen gennem hovedpersonens øjne – bogstaveligt talt. Den er en slags efterfølger til musikvideoen Bad Motherfucker, der blev et moderat viralt hit for et par år siden, og oven på den succes er der tilsyneladende nogen der har givet instruktør Ilya Naishuller penge og ressourcer til at lave en spillefilm ud fra samme koncept.

Det er en interessant idé – og her mener jeg interessant i den forstand, at der er lige gode chancer for at det bliver noget bras som der er for at det bliver en seværdig film.

Det med førstepersonssekvenser er som sådan ikke noget nyt. Ideen slog bredt igennem med musikvideoen til Smack My Bitch Up, og den ret så dårlige Doom-film forsøgte sig også med en førstepersonssekvens (der ligesom resten af filmen var temmelig lam). Nåhja, og så har pornobranchen jo dyrket POV-film til den store guldmedalje siden årtusindeskiftet, hvis ikke længere.

Men en hel spillefilm? Noget siger mig at gimmicken når at blive gammel, inden det er overstået, men vi får se. Sharlto Copley, ham der spillede hovedrollen i District 9, er i øvrigt med, som omtrent det eneste genkendelige navn (edit: og så er der vist en lille cameo fra Tim Roth også).

Hardcore Henry får dansk premiere den 14. april, ser det ud til. SF Film er distributør.

Der er ikke flere tekster