Spørger du folk i Københavnsområdet hvad deres yndlingsbiograf er, så svarer de fleste nok Imperial. Den har stået som Københavns bedste biograf så længe de fleste kan huske. Det er dér, storfilmene og ting som Game of Thrones har gallapremiere, og Imperial kan bryste sig af at have landets største sal.

Udfordreren er selvfølgelig Cinemaxx. Der er alle sale bygget til THX-standard, og sidste år lavede de sal 1 om til at være Nordens første IMAX-biograf. Fint skal det være.

Jeg har det fint med dem begge to. Imperial er fremragende hvis man holder sig omkring række 10 og undgår de bagerste rækker. IMAX er lidt noget opreklameret gøgl, men derudover er Cinemaxx langt bedre end sit ry som Brian-magnet. Men på det seneste er jeg så småt begyndt at foretrække en helt tredje biograf: Atlas i Rødovre.

Jeg ved godt hvordan det lyder: en forstadsbiograf i kælderen i et indkøbscenter kunne meget nemt være helt vildt kikset. Men Atlas er nybygget, med alt hvad det indebærer, og så har den et es i ærmet: VIP-salen.

I sal 5 er der nemlig kun 27 pladser, alle udstyret med kæmpestore lænestole der snildt kan gøre en La-Z-Boy misundelig. De er fordelt på tre rækker (forreste række på billedet ovenfor er fjernet igen), og uanset hvor man sidder rammer vi et luksusniveau hvor alle andre biografer har svært ved at følge med. Der følger tilmed gratis slik og drikkevarer (Newcastle Brown Ale!) med billetten.

Det er langt fra alle film, der bliver vist i Atlas’ VIP-sal. Indtil videre har jeg kun set Star Wars: The Force Awakens og Warcraft i Atlas, men til skralderbangfilm i den kaliber er biografen perfekt.

Hvis man altså har bil, eller bor inden for S-togsnettet, eller let kan nå en 6A’er. Men gør man det, bør man klart overveje Atlas næste gang man skal i biffen. Jeg foretrækker til hver en tid deres sal 5 frem for Imperial eller Cinemaxx.

Der er ikke flere tekster