Jeg har tidligere skrevet om min næsegrus respekt for dygtige filmklippere. At tage en bunke (i nogle tilfælde meget begrænset) råmateriale og fuldstændig ændre dets tone, alene ved at stykke det sammen på nye måder og evt. med ny underlægningsmusik.

I sidste uge landede der en heftig trailer for Rogue One: A Star Wars Story, der var ret så mørk og dyster men også rå og actionfyldt. Og det har YouTuberen Matthew Longua åbenbart ladet sig inspireret af. Han har med dygtig hånd klippet traileren om til at passe en spritny lydside. Eller rettere, en meget klassisk lydside. Nemlig Beastie Boys’ legendariske Sabotage, der omtrent er et af de fedeste rocknumre nogenside.

Selvom den er komplet uofficiel, og nok nærmest er en parodi, så er den resulterende trailer så blæret at den giver mig endnu mere lyst til at se filmen end den oprindelige trailer gjorde. Det er fandme godt gået.

Der er ikke flere tekster