I sidste uge afholdte DR en koncert kaldet Serier, serier, serier i DR’s koncertsal. Her tog DR Symfoniorkestret en række temamelodier fra aktuelle og klassiske tv-serier under kærlig behandling. Finkultur møder popkultur i kærlig omfavnelse, med andre ord.

Koncerten blev samsendt på P2, P8 og DR K. Det betyder at den også kan ses på dr.dk, og det kan godt anbefales hvis man lige har 1 time og 20 minutter til overs og i øvrigt godt kan lide seriemusik.

Koncerten kommer vidt omkring. Fargo, True Detective, X Files, det forrygende tema fra Six Feet Under. De spiller blandt andet en udgave af Laura Palmer’s Theme fra Twin Peaks, der er lige til at få kuldegysninger af.

Hvis du beslutter dig for at se koncerten, så gør dig selv en tjeneste og gør det med et par gode hørebøffer eller på et godt anlæg. For som sagt blev koncerten sendt på P2. For hvis der er noget DR for alvor har lært efter 91 år med statsradiofoni, så er det eddermame at optage klassisk musik. Akustikken i DR’s koncertsal er vild, og deres lydmænd (eller tonemestre, som det vel egentlig hedder) er fantastiske. Det lyder åndssvagt godt.

Du kan se listen med alle de serier, der bliver spillet musik fra, nedenfor. Er du rigtig vild, kan du også tjekke det officielle program. Som sagt kan koncerten ses på dr.dk, hvor den er tilgængelig indtil 17. september.

Disse serier er der musik fra

Homeland
Fargo
Six Feet Under
Breaking Bad
X Files
House of Cards
True Detective (med Steen Jørgensen på vokal)
Twin Peaks
Game of Thrones
The Newsroom
Rome
The Simpsons
Mad Men

Der er ikke flere tekster