Efter næsten tre måneders larmende tavshed er det endelig officielt. Der kommer en sæson mere af den fantastiske Netflix-serie Stranger Things. Nyheden kom i onsdags via en teaser-trailer, der ikke fortalte særlig meget. Blot at Stranger Things vender tilbage, og at sæson 2 foregår i 1984 (første foregik i 1983).

Selvom Netflix holder kortene for sæson 2 tæt til kroppen, ved vi dog en masse. For eksempel at her ikke er noget antologi-halløj. Stranger Things fortsætter med stort set samme hold skuespillere og samme figurer. Der kommer til at være et par nye ansigter. Og så har producenterne set sig nødt til at lade anden sæson foregå et år efter første, fordi flere af hovedpersonernes stemmer er gået i overgang…

Duffer-brødrene, der har skrevet og instrueret Stranger Things, lover desuden en form for oprejsning for figuren Barbara. Du husker nok at hun led en krank og forholdsvis ukendt skæbne. Barbara vender næppe tilbage, men glemt bliver hun ikke, lover de.

Den nye sæson kommer i øvrigt til at bestå af ni afsnit, mod første sæsons otte. Mantraet er altså stadig short and sweet, lader det til. Eller rettere, short, stemningsfyldt og pisseuhyggeligt.

Digital Trends har lavet en opsamling på hvad vi ellers ved om anden sæson, blandt andet stykket sammen fra casting calls og des lige. Hop derover hvis du gerne vil høre hvordan persongalleriet bliver udvidet. Eller lad være, hvis du vil undgå selv milde spoilers.

Anden sæson af Stranger Things får premiere på Netflix i løbet af 2017. Jeg gætter på at det nok først bliver i anden halvdel af året. Der er længe, længe til, for Stranger Things var en af dette års helt store overraskelser. Jeg glæder mig!

Der er ikke flere tekster