John Wick er en af de bedste rendyrkede actionfilm, der er lavet i mange, mange år. Den er simpel og ligefrem, men knivskarpt skåret. Det er en film, der er fuldt bevidst om hvad den er. Og så har den nogle vanvittigt imponerende actionscener og et herligt kulørt univers. Det er den bedste film Keanu Reeves har været med i siden The Matrix.

John Wick blev så stor en succes at der kommer både en toer og treer. Heldigvis. For et par dage siden blev den første promoplakat for John Wick: Chapter 2 offentliggjort, og derfor er der en masse snak om filmen i øjeblikket.

Den snak har gjort mig opmærksom på følgende videoklip. Det er et klip af Keanu Reeves, der træner på skydebane i forbindelse med John Wick-efterfølgeren.

John Wick imponerede især med sin brug af skydevåben. Kort sagt har filmen den mest imponerende våbenhåndtering set på det store lærred siden Heat. Man skal ikke fucke med John Wick.

Men en ting er, hvad der sker på film, med effekter og stuntmænd og koreografi og hurtige klip og alt det der. Noget andet er, hvad der sker i virkeligheden. Og i virkeligheden viser det sig, at Keanu Reeves er en motherfucking enmandshær.

Om han har øvet sig? Det tror jeg nok han har. I forbindelse med den første John Wick gik Keanu Reeves på fire måneders intensivt kamptræningskursus med jiu-jitsu, skydetræning og alt muligt andet. Han har tydeligvis holdt formen ved lige. Klippet ovenfor er fra marts måned i år.

Som sidebemærkning har plakaten nedenfor i øvrigt skabt lidt kontrovers i fan-kredse. Specifikt omkring Wicks trigger discipline. Han har nemlig fingeren på aftrækkeren, og den slags skal man kun have, når man har tænkt sig at skyde nogen.

Men hvad kritikerne ikke har fattet er, at han er motherfucking John Wick. Dét der er trigger discipline for ham. Og det kan godt være, han er ved at få taget mål af sin skrædder, men han skal sandsynligvis skyde nogen lige om lidt alligevel.

John Wick er på Netflix, og hvis du ikke har set den, så gør det nu. Den handler om en pensioneret lejemorder der drager på hævntogt efter nogle gangstere dræber hans hundehvalp. Det er uendeligt awesome. John Wick: Chapter 2 har premiere til februar.

John Wick: Chapter Two poster

Der er ikke flere tekster