I weekenden var der Comic Con Copenhagen i Bella Center, det første event af sin art i Danmark. Jeg var med. Mine indtryk er mildest talt blandede. Det kan nok koges ned til at jeg synes det er lidt frækt at tage 250 kroner for indgang til et glorificeret kræmmermarked.

Der er mange Comic Cons rundt om i verden nutildags, der alle har hentet inspiration fra det navnkundige San Diego Comic Con. SDCC er det største af sin art i verden, og er blevet et årligt højdepunkt i nørdekalenderen.

Det er der en grund til. SDCC er nemlig blevet centrum for alt hvad der hedder superheltefilm og -serier. Det er stedet Marvel og Warner Bros afslører første glimt af Avengers og Justice League-filmene. Der er paneldiskussioner med stjerner fra højaktuelle serier og film. Spilbranchen er sågar begyndt at have et par afsløringer med. Og så er der selvfølgelig et hav af cosplayers.

Det siger sig selv at et Comic Con i København har svært ved at hamle op med den slags. De brancher, en messe som SDCC dækker, findes kort sagt ikke herhjemme. Man kan sige meget om Lars von Trier, men han inspirerer ikke samme fankultur som Iron Man. Og vi svømmer heller ikke ligefrem i tegneserieudgivelser.

Og derfor ender Comic Con Copenhagen mest af alt som et kombineret cosplayer-møde og nørdet kræmmermarked. Jovist, Activision, Ubisoft, Electronic Arts og PlayStation havde også stande hvor de viste kommende spil frem. Men som en tidligere kollega sagde til mig, “så er her jo ikke noget, vi ikke så på Gamescom”. Jeg tror heller ikke jeg talte mere end to-tre stande, der rent faktisk solgte tegneserier.

Dermed ikke sagt at jeg ikke hyggede mig. For der var nogle oprigtigt fede merch-boder på Comic Con, og jeg kunne snildt have købt mig fattig i plakater, plysdyr og kaffekopper, hvis jeg ikke for længe siden havde besluttet at jeg har rigeligt af den slags. Især i det område, der blev kaldt Artist Alley, var der fede ting. Derfor nøjedes jeg med at købe første bind af Twisted Dark, mens min makker købte et mega-fedt Mario-perletryk (eller hvad det hedder) fra Paxperler.

Det officielle program fangede mig ikke rigtig. Med undtagelse af Game of Thrones ser jeg ikke en eneste af de serier, der var deltagere fra. Cosplay siger mig heller ikke det store.

Men som mulighed for at shoppe en masse nørdet merch, man normalt skal lede længe efter herhjemme, der var Comic Con Copenhagen en succes. Det virker bare fesent at tage så mange penge i entre, når det største trækplaster er muligheden for at bruge flere penge.

Der er ikke flere tekster