Holy nostalgia throwback, Batman! Den bevidst kitchede og corny 60’er-serie Batman vender tilbage om lidt over en uge. Det sker med animationsfilmen Batman: Return of the Caped Crusaders, der er en fuldblodsfortsættelse til tv-serien.

Og Warner Bros. mener det dødalvorligt. Adam West og Burt Ward er begge tilbage i rollerne som Batman og Robin, ligesom Julie Newmar gentager rollen som Catwoman. Anledningen er selvfølgelig seriens 50 års jubilæum – Batman rullede over skærmen for første gang i 1966.

Herhjemme blev serien vist på DR i 80’erne (så vidt jeg husker), så mange i 30’erne og derover har nok en vis nostalgi for den. Andre føler sikkert at den er helligbrøde. For Batman er eddermame langt fra omtrent alle andre formater, nutidens batfans har set figuren i.

Batman er den serie, hvor der kommer en stor “POW!”-effektbobbel op på skærmen hver gang Batman slår nogen. Det er serien hvor Batman kan klare enhver situation med en dims fra batbæltet (Bat shark repellant, for eksempel). Ja, det er serien hvor alt Batmans grej hedder noget med bat.

Det harmonerer slet ikke med den gængse forståelse af Batman i dag. Men man skal også huske på, at det er serien der har leveret en af de mest genkendelige temamelodier nogensinde. Nana nana nana nana, Batman!

Batman: Return of the Caped Crusaders finder sig nok et publikum alligevel. Filmen udkommer på download-tjenester den 11. oktober, og på dvd og bluray den 1. november. Se traileren ovenfor.

Der er ikke flere tekster