Der er nyt fra J.J. Abrams-land. Filmsiden The Wrap skriver at den ret så hemmeligholdte og Abrams-producerede film God Particle bliver en del af Cloverfield-universet. Vi ved ikke så meget om God Particle endnu. Om den knytter sig direkte til de to forgængere, eller om Cloverfield og 10 Cloverfield Lane i det hele taget foregår i samme univers heller (Abrams har beskrevet de to film som “fætre”, og Cloverfield er også blevet kaldt en antologiserie).

Plotbeskrivelsen nævner et hold astronauter som gør “en skræmmende opdagelse” og derefter må kæmpe for deres liv. Den er instrueret af en gut ved navn Julius Onah, som jeg aldrig har hørt om, og rollelisten ringer heller ikke lige nogen klokker.

Men det er osse ligemeget. For det her indlæg er mest af alt en undskyldning for at gentage hvor forrygende 10 Cloverfield Lane var.

10 Cloverfield Lane er kort sagt et af de bedste gys, jeg længe har set. Præmissen er simpel: Mary Elizabeth Winstead vågner op i en bunker, spærret inde i en bunker sammen med doomsday prepperen John Goodman. Han påstår at verden udenfor er gået under, og eneste chance for at overleve er at blive hos ham. Resten af filmen forsøger man at lure om han er stjernepsykopat, eller om Jorden virkelig er blevet invaderet.

John Goodman er altid fantastisk, men rollen som Howard er alligevel en af hans bedste. Sjældent har man set så intimiderende og urovækkende en figur på skærmen. Og selvom filmen er en rutschebanetur af dimensioner, så går den sjældent i den retning man forventer. Man tror der kommer et twist – og så zigger filmen i stedet for at zagge.

Den første Cloverfield sagde mig intet, og jeg ved slet ikke nok om God Particle til at glæde mig til den. Men hvis du ikke har set 10 Cloverfield Lane endnu, så er det en fejl du bør rette op på ved først kommende mørke og stormfulde aften. Sgu.

Der er ikke flere tekster