I går var jeg i biografen og se John Wick: Chapter 2. Du kan roligt gøre det samme. For rendyrket action fås ikke meget bedre end det, Keanu Reeves og kompagni serverer her.

Den første John Wick-film var en overraskende actionfest, der hurtigt fik kultstatus. I instruktørstolene sad blandt andet stunt-koordinatoren fra The Matrix-filmene, og foran kameraet stod Keanue Reeves, der leverede sin bedste actionpræstation siden netop The Matrix. Plottet var latterligt simpelt: En pensioneret lejemorder løber ind i en flok arrogante russiske gangstere. De dræber hans hund. Han tager hævn ved at udslette hele deres gangsterorganisation.

Det lyder måske bøvet, men John Wick imponerede ved behændigt at undgå alle de faldgruber, moderne actionfilm ofte falder i. Når Reeves var oppe at slås, så man slagene ramme. Når der blev skudt, var det med troværdig våbenhåndtering, teknik og disciplin. Og selvom det gik hektisk for sig, så var der aldrig noget shaky-cam eller hyperaktive klip, der skulle dække over dårlige stunts. John Wick viste alt. Og det kunne den, fordi Reeves og stuntholdet gav den hele armen.

Det samme gælder for John Wick: Chapter 2Matrix-stuntkordinatoren David Leitch er ikke med, men det mærker man ikke. Actionscenerne flyder lige så frit og naturligt som før, ja faktisk er de om muligt endnu mere opfindsomme. Særligt en menneskejagt gennem New Yorks subway står som en af de mest originale actionsekvenser, jeg længe har set. Og hvis du har set klippet af Keanu Reeves på skydebane, så har du en god ide om hvad der venter.

John Wick-universet er et pudsigt sted, hvor lejemordere handler med specielle guldmønter. Hvor enhver storby har et særligt hotel kun forbeholdt folk i branchen. Hvor der er ukrænkelige regler, som man kun overtræder hvis man har et inderligt dødsønske. John Wick: Chapter 2 udvider det univers og graver dybere ned, med noget der rent faktisk minder om plot og karakterudvikling. Det betyder, at filmen er længere om at komme i omdrejninger end sin forgænger, men det giver gevinst i sidste ende.

Der skal også lyde et skud ud til filmens billedside. Danske Dan Laustsen har styret kameraet med fantastiske resultater. John Wick: Chapter 2 er en forbandet flot film. Og ganske som sin forgænger viser den alt. Stuntarbejdet er atter så godt, at kamera og klipning ikke behøver dække over sjusk.

Højtragende er det ikke. Men når det kommer til popcorn-action, så får man det ikke meget bedre end John Wick: Chapter 2.

John Wick: Chapter 2  er i biograferne nu. John Wick kan ses på Netflix.

Der er ikke flere tekster